BORNIAK ROOKOVENS

De keuze voor de beste rookoven is afhankelijk van je kennis en ervaring. Ben jij een echte hobbykok die het leuk vindt om met vlees, vis, gevogelte of zelfs met groente en fruit te gaan roken of ben je juist een gedreven chefkok bij een horecagelegenheid dan ben je bij Borniak aan het juiste adres!

Ondanks dat het roken één van de oudste bereidingsmethode ter wereld is blijft het een ondergewaardeerde bereiding van eten. Je kunt het daarom ook niet vergelijken met gerechten bereiden op een barbecue. Het belangrijkste verschil met een barbecue is het vuur. Bij een rookoven heb je geen open vuur, je werkt namelijk met elektra. Daarentegen werk je op een barbecue eigenlijk altijd met open vuur. De meeste klassieke rookovens werken nog met houtskool en briskets om een minder constante afgifte van rook te kunnen verzorgen. Ook zijn de binnenkant van de rookovens vaak nog gemaakt van plastic. En dat zorgt voor een groot verschil ten opzichte van de Borniak rookovens. De Borniak rookovens zijn namelijk goed geïsoleerd, waardoor je ook gewoon met -5 of -10 graden Celsius kunt roken. Daarentegen houdt de Borniak rookoven meer en beter warmte vast vanwege de roestvrij stalen binnenkant. Eerlijk is eerlijk, vanwege deze grote voordelen zijn wij wellicht duurder in aanschaf, maar heb je wel een kwaliteitsoven in huis. 

Wist je dat?

GERARD MAster BBQ

Onze rookoven ook regelmatig vaak gebruikt!? Zo is deze regelmatig terug te vinden op YouTube en Instagram. Hij plaatst (bijna) elke week wel weer een nieuw recept die hij klaarmaakt met zijn BBQ of met onze rookoven. Zeker de moeite waarde om eens een kijkje te nemen! 

óók hij vindt er wat van...

PITMASTER X

Onze rookoven ook regelmatig vaak gebruikt!? Zo is deze regelmatig terug te vinden op YouTube en Instagram. Hij plaatst (bijna) elke week wel weer een nieuw recept die hij klaarmaakt met zijn BBQ of met onze rookoven. Zeker de moeite waarde om eens een kijkje te nemen!